3 comentarii

avslutning-serbarea de sfarsit de semestru

Da, la fiecare sfarsit de semestru la Komvux, scoala pe care o urmez eu pentru a invata suedeza, e acelasi ritual festiv. Elevii de la SFI(suedeza pentru incepatori) si SAS(suedeza pentru avansati) ce inseamna in jur de 70-80 de elevi plus profesorii, duc la scoala o mancare pregatita de ei. Se face un bufet international si luam masa impreuna, cu desert si cafea/ceai.


Apoi urmeaza momentul decernarii premiului „Nobel”(asa ii spune) pentru literatura. :)) Se premiaza cea mai buna compunere de la SAS din timpul semestrului. E o adevarata poveste cu compunerile astea…elevii scriu tot a 2-a saptamana cate o compunere cu tema data de profesor, acolo la scoala. La sfarsitul semestrului se citesc toate compunerile in fata clasei si se voteaza. Primele 3 compuneri de la fiecare sectiune merge mai departe. Anul asta au fost 3 sectiuni si au mers mai departe 9 compuneri. Cele 9 compuneri, fara nume, sunt date spre citire bibliotecarelor, altor profi din scoala si rectorului. Ei voteaza si aleg cea mai buna compunere care ia acest premiu. Desi am sperat asa putin :)) ca eu voi lua premiul, acesta a fost acordat prietenei mele cele mai bune de la curs, poloneza. A fost tare surprinsa, ea nu se astepta deloc, desi mie chiar mi-au placut compunerile ei si am votat pentru ele. A primit premiu o carte si aplauzele noastre ale tuturor.
Apoi a urmat momentul cel mai frumos al festivitatii, cand ne-au incantat la propriu si la figurat o formatie de balalaici. Au cantat si o melodie romaneasca, o hora. Moment in care am fost chemata de 2 profe in fata sa dansam impreuna, eu care n-am dansat niciodata o hora! Ardelenii stiu de ce :)). Dar aici sunt „doar” romanca, asa ca n-am avut incotro. Una din profe face dansuri folclorice si stia sa danseze, asa ca m-am descurcat si eu dupa ea…Ca atare n-am reusit sa filmez decat putin din piesa romaneasca, in 2 etape. Am sa le pun totusi aici sa le ascultati. Si alte cateva piese. Au fost tare apreciati si aplaudati…

Cred ca materialele celelalte sunt prea mari, nu reusesc nicicum sa le incarc…:((

3 comments on “avslutning-serbarea de sfarsit de semestru

  1. Waw super,aici la noi cei de la kombux merg la o bisericuta si desemneaza premiile.Noi sintem un orashel de 19000 de locuitori

  2. Florina, nici Visby nu e cu mult mai mare…22.000 de locuitori :). Dar Komvux e pentru tot Gotlandul, care are 56.000. Cred insa ca totul depinde de cei care organizeaza…aici asta e traditia de ani de zile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: