Lasă un comentariu

Ii poate ajuta cineva?

Am preluat un mesaj postat de o romanca aflata in Suedia, pe forumul Desprecopii . Daca cineva i-a mai vazut, stie cum ii poate ajuta…chiar cu haine sau mancare…nu stiu…

Buna tuturor,

Zilele trecute,avand ceva treaba intr-o mica asezare a Suediei,intimplarea a facut sa trec printr-un pasaj unde am auzind rasunand un cantec de fluier,o doina romaneasca…intorcandu-mi privirea,am zarit un mosulet cam in varsta de 80 de ani,stand infasurat in ziare,cu privirea trista.
M-am indreptat catre el si lasandu-i cateva coroane,am auzit o binecuvantare in limba romana.
M-i s-au umplut ochii de lacrimi,mai ales ca mosuletul imi aducea aminte si de bunicul meu,pe care l-am iubit atat de mult.
In aceeasi zi,tot intamplarea a facut sa intalnesc in tren,o babuta cam de acceasi varsta,care cerea cate o coroana pasagerilor.
Dandu-mi seama ca babuta vorbea romaneste,am intrat in vorba cu dansa si atunci am aflat ca dansa si mosuletul cu fluierul,erau veniti in Suedia de 2 saptamani,si dormeau…..IN PADURE!!
Cum Dumnezeule mare dorm in padure? Pe asa un frig crancen,cu hainele numai gauri si cu sandale de vara in picioare!!
Cine i-a adus aici pe cei 2 batranei,nu stiu…nu le stiu nici povestea…stiu doar ca odata pe vremuri,mosuletul a fost cioban la oi…iar acum,se afla aici,dormind in padure,fara haine,fara hrana..si fiind la mila soartei,riscand sa moara de frig in padure:((
Motivul pentru care am postat,deschizand acest subiect,este adresat mai mult fetelor din Suedia,Stockholm!
Daca careva dintre voi are bunatatea sa mearga in Huddinge, in gara centrala sub pasaj…si sa le duca ceva de imbracat..si poate cate ceva de mancare!
Fiind singura atat de departe de casa,m-am gandit la acest forum si la faptul ca aici exista atat de multe suflete minunate,care pot ajuta acest cuplu de batranei.
Poate exista un azil ceva,unde pot dormi oameni fara adapost,poate cineva ii poate indruma undeva sub un acoperis,…poate…poate…
Sper totusi,ca undeva,cineva le va intinde o mana de ajutor…
Multumesc mult,pentru timpul acordat…Va doresc numai bine…Zouzou

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: