8 comentarii

parc si muffins

Azi a fost urat, vreme bacoviana cu ceata si umezeala, am facut doar cumparaturile saptamanale si am venit acasa. Mi-am amintit ca saptamana trecuta am iesit in parc, cam pe o vreme asemanatoare cu cea de azi, va las cateva poze.
Si pentru ca nu am facut de multa vreme mufins, azi am facut o tava. Povestea lor incepe la supermarketul din oras, ICA pe numele lui, unde mereu este o tanti sau chiar doua care dau cate ceva papa bun de gustat, mancare facuta chiar acolo, pe loc. Zilele trecute tanti facea muffins si Silvia a luat o bucata sa o guste, i-a placut si am luat hartia cu reteta. Azi am cumparat ingredientele si intr-o ora, cu asistenta speciala alaturi de mine, am mesterit muffins. Speciale, gustoase, sa te lingi pe degete si sa pupi bucatareasa :). Dupa fotografii, am sa scriu si reteta, va recomand sa incercati, nu va va parea rau…

Această prezentare necesită JavaScript.

Muffins cu musli
ingrediente:
2 dl faina alba
1 dl faina graham
2 lingurite praf de copt
1 dl 1/2 musli(va recomand din aceia neindulciti, fulgi cu sau fara fructe)
2 dl 1/2 zahar(in reteta e recomandat un sortiment de zahar nerafinat, ca si zaharul brun dar eu cred ca merge cu zahar normal-eu l-am folosit pe cel din reteta, pentru fetele suedeze: Dannsukker Ekologisk rörsocker)
2 lingurite zahar vanilat
1 dl stafide
2 oua
2 dl 1/2 lapte
1 dl unt topit(eu am topit o bucata de cca 50 g unt)
Pentru ornat:
musli

1. Incalzeste cuptorul la 200 de grade.
2. Amesteca toate ingredientele uscate intr-un bol, adauga stafidele. Adauga apoi ouale, laptele si untul topit. Amesteca bine.
3. Pune aluatul in formele de muffins(ies perfect 12 bucati normale). Presara musli deasupra. Coace-le in cuptor cca 20 de minute. Incearca cu un betisor daca aluatul este copt. Lasa-le inca 5 minute in forme(afara din cuptor) dupa ce s-au copt si abia apoi aseaza-le pe farfurie.

Pofta buna!

8 comments on “parc si muffins

  1. Am servit si eu unul….un muffins , adica 😀
    Tare bine suna cu musli…

  2. Frumoase pozele!
    Inimioara aceea e super!. Si lebada. De Silvia nu mai vorbesc, mereu zambitoare

    • Multumim! Silvia are si momentele ei de nervisori si plangareli ca orice copil. Avantajul e ca atunci nu-mi vine sa iau aparatul in mana ci trebuie sa o consolez si pana ajung la aparat e iar cu zambetul pe buze :).

  3. Am sa incerc si eu reteta voastra.Noi sintem fan muffins:)

  4. Brrrr, muffins ii plac si gazei dar nu stiu daca nu o sa caute sa scoata orice urma de musli din ei…. Asa ca pana acum a halit doar muffind cu banana si cioco. Dar o sa incerc neaparat. Pe mine ma incurca cantitatile in dl!!!
    Sa nu imi spui ca se intoarce iarna? In Bavaria cica a nins azi la aproape 0C.

    • Uuuf ceska, e tare frig azi la noi…2 grade si vant…nu am iesit nicaieri! La noi a plouat si zice ca de maine se mai incalzeste…Eu am vazut la TV ca va fi frig, iar Gotlandul era cel mai oropsit…in sud erau 14-15 grade si in nord(aproape de Cercul Polar) 2 grade ca la noi. Asa ca iti dai seama!

      Cred ca nici a mea nu ar fi mancat pana acum ceva vreme muffins cu musli. Cum nu mananca zarzavaturile si frunzele din supa inca. Eu insa mi-am invatat lectia cu Diana. Creste si al un moment dat va manca de toate, fara sa aleaga…
      Cantitatile in dl nu au de ce sa te incurce. Ia-ti un pahar gradat pentru lichide si acolo masori totul. La noi se gasesc niste linguri de diferite dimensiuni care au de la 1 dl in jos. Eu masor cu lingura mare la dl. Dar daca nu aveti asa ceva la voi, cum ziceam…cu un vas gradat.
      Eu de ex. nu mai pot lucra cu grame pentru ca nu am cantar. Am un pahar gradat care are gradatie pentru grame la faina, zahar si orez. Daca trebuie sa cabtaresc altceva…pas!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: