20 comentarii

ziua melcisorilor cu scortisoara

Pe 4 octombrie Suedia a sarbatorit Kanelbullensdag sau ziua melcisorilor cu scortisoara. Va spuneam acu’ ceva vreme ca Diana e specialista casei in asa ceva si face destul de des de cand a invatat asta la scoala la orele de bucatarie. Nici o alta reteta nu a avut asa mare succes ca si aceste kanelbullar.
Eu am lucrat pana la ora 18 in ziua de 4, Diana si-a chemat o prietena si pana am ajuns noi acasa melcisorii erau gata, numai buni de mancat. Mai trebuie sa spun cum i-am savurat? Pacat ca mirosul nu-l pot trimite pe post, miroase demential a scortisoara, a toamna/iarna, a caldura si a casa…Reteta o gasiti la postarea la care fac trimitere si le puteti face linistiti, sunt simplu si usor de facut si sunt deliciosi!
De data asta am fotografiat delicatesele, Diana le-a ornat elegant…

20 comments on “ziua melcisorilor cu scortisoara

  1. Fa ta este o artistă!!
    Să- spui că am înghițit în sec..
    O seară bună!!

  2. Felicitari Dianei! Ce bine e sa ai fete!🙂
    PS Bine ca nu ai putut transmite mirosul prin Internet, si asa am salivat din descriere si din poze🙂

  3. Daaaaa, stiu ca miroase demential si eu am mancat din comert dar acum m-ai convins ca sunt usor de facut, asa ca merita sa-ncerc si eu! Pupici!
    Ai o fata harnicuta si indemanatica, mama-mama!🙂

  4. Ne-ati convins! Am citit reteta. Facem si noi!
    Cred insa ca etapa „lasati-i sa se raceasca sub un prosop”, o sa fie la limita puterilor noastre…

    • Abia astept sa ii vad aburind pe blogul vostru! Ah, nici noi nu ajungem la faza aceea, nu va faceti probleme🙂. Sunt deliciosi si fara racire🙂.

  5. Diana , arata excelent melcii tai….dar o reteta fara scortisoara nu ai?😀
    Si cand va mai invata bunataturi de astea pe la scoala , scrie sa vad si eu….is deschisa catre a incerca traditia suedeza!🙂
    Felicitari , Diana!🙂

    • Ano, Diana nu stie sa traduca retele :)). Chiar in seara asta a facut o reteta indiana, pe care au muncit-o acum doua saptamani la scoala. DELICIOS! A facut-o singura singurica. Da un semn si scriu reteta, intr-o ora a fost gata tot.
      Aha, tu vrei retete suedeze…nah sa stii ca au facut si din astea dar nu tare multe…

      Da de ce vrei fara scortisoara…atunci nu mai sunt suedeze🙂. Hai ca am vazut ce bunatati faci(citesc zilnic dar de tare ce salivez nu mai pot scrie nimic la comentarii) :))).

  6. Arata exact cum m-am asteptat!🙂 Si Diana are talent! Orele de bucatarie sunt incluse la scoala in programa? Sau si-a ales ea cursul? Oricum ar fi, uite inca un lucru pe care il descopar despre Suedia si ma face sa iubesc si mai tare tara asta. Au grija de copii!

    • Multumim! Cursurile de hemkunskap sunt incluse in programa, au sali special amenajate la scoala, arata minunat! Dupa ce fac mancare, stau la mese si mananca.🙂 Anul trecut a fost la scoala Dianei ziua portilor deschise si am asistat la ora asta(asa s-a nimerit), a fost tare interesant. Am si scris atunci, daca esti curioasa poti gasi postarea la eticheta Diana.
      Cursurile incep in cl. 5-a si apoi continua intr-a 7-a, a 8-a si a 9-a cate un termin. Mai incolo nu stiu, dar vom vedea. Invata multe, invata sa le placa sa mestereasca singuri si Diana e chiar pasionata. Da, si eu iubesc Suedia pentru felul in care se ocupa de copii, in multe privinte.

  7. La Ikea de langa noi le fac cele mai bune!!! Ah ce pofta mi=ai facut!!! Trebuie sa il invat si pe David sa faca!!! hahaha!!!! (visez cu ochii deschisi!!)!
    Bravo Diana!!!!!

    • :)) Da, sunt foarte bune oriunde, am mancat si eu pe la cofetarii aici, sau din magazine…aproape ca cele facute in casa! Hai ca David e baiat bun, invata repede…:).

  8. Ahhhhhh, salivez cu laptopul in fata, trebuie neaparat sa fac si eu!
    Arata divin! Nici nu vreau sa ma gandesc cum miros🙂.

  9. Pai nu imi place scortisoara si nu e moft , din pacate….mi se face rau de la miros si de la gust imi vine sa vars….in cantitati insesizabile o suport…😐
    Pai daca tot aveti parte de bunatati facute de Diana , fa-le poze Miha si pune si descrierea , ca sa vaza tot omu’ despre ce-i vorba😀 Poate incerc si eu…pai nu?😉

    • Ah ce rau imi pare…cred ca scortisoara e tot farmecul la melcii astia. Nu am mancat altfel…ba sa nu mint, am mancat cu nucsoara in loc de scortisoara dar e mai parfumat si mai strident decat scortisoara. Poate daca ai incerca in loc de scortisoara sa incerci sa pui zahar vanilat, dar din acela cu vanilie adevarata, nu cu aroma…

      Eh, ca sa am eu timp sa fotografiez si sa povestesc de toate, ar trebui sa stau 24 din 24 la comp…:). Voi incerca sa mai scriu de retetele Dianei, sa stii ca voi incerca.

  10. eu m-am resemnat, pur si simplu n-a fost sa fie, talent la bucatarie nu am. orice presupune coacere la o temperatura ma depaseste.
    dar va rog… cand veniti in tara, poate faceti pe aici!!

    si mi-e ciuda, ca am un pachet mare de scortisoara, de la mucenici, si uite ca nu stiu sa fac… imi ploua in gura cand ma uit la poze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: