8 comentarii

de-ale Silviei

Scriu aici ca apoi am sa uit si cand peste ani ma va intreba ce ii placea sa faca cand era mai mica si ce ganduri avea, eu nu voi mai sti. 🙂

A descoperit de curand ca si orbii pot citi si scrie si de atunci e fascinata de alfabetul Braile. A citit in carti la scoala, a vazut misiuni la tv si a descoperit ca in farmacie pe toate cutiile de medicamente sunt niste puncte in relief, care e defapt scrierea Braile. La camin a avut un coleg orb si caminul era in asa fel modificat incat baietelul sa se poata descurca in mare masura singur. Avea o femeie care era insotitoarea lui permanenta si pedagoga lui, dar era integrat in grupa de copii. Acum e la scoala, dar la alta decat Silvia si nu mai stim nimic de el. Il mai vedem uneori in oras. Dar cred ca el a fost punctul de pornire al Silviei catre acest interes, pentru ca mereu povestea de el si punea intrebari la vremea respectiva.

La cursul de arta au vorbit de tot felul, de misterul in arta, de mistic. Nu stiu exact cum, au ajuns la Titanic si a vrut sa vada filmul. Nu l-a vazut pe tot ca a trebuit sa mergem la nani, dar avem promisiunea unui DVD pe saptamana viitoare. Intrebarea cheie a fost ca „de ce erau atatia oameni pe vas” si „de ce i-au salvat pe bogati cand ei aveau de toate, de ce nu i-au salvat pe saraci prima data, ca ei nu aveau nimic si nu meritau sa moara. Puteau sa devina ei bogati daca ar fi trait”.

A intrebat-o tati ce prefera pentru vacanta de vara, un oras mare care se numeste Roma sau natura scandinava. A raspuns natura si am hotarat si noi concediul. Prin Scandinavia. Silvia a declarat ca nu ii plac orasele mari.

Si-a dat seama ca Morgan care fusese „lillebror”(fratele mai mic) a devenit „storebror”(fratele mai mare) pentru ca in ani pisicesti a trecut deja la maturitate. 🙂

Si acum o intrebare la care sincer, mi-a fost greu sa ii raspund: e mai periculos sa mergi noaptea pe strazi in Ro decat in Suedia? Nu stiu de unde i-a venit intrebarea, nu am discutat nimic legat de asa un subiect. Si nici nu umblam noaptea pe strazi…

8 comments on “de-ale Silviei

 1. Intrebari ale unui copil istet, cu o inteligenta bine definita si exploatata. Ai un mare noroc cu fete cuminti si destepte, nu ca ele n-ar fi, intr-o masura, oglinda parintilor si a eforturilor lor de educare 🙂 Mi-au placut intrebarile si, mai ales, locul ales ca destinatie in vara asta! Bra jobbat, Silvia! Asa as fi raspuns si eu, pentru ca nici eu nu sunt fan al oraselor mari, poate doar al posibilitatilor culturale si turistice pe care le ofera. Pupici!

  • Da, stiu ca am noroc, nu ma plang defel. Ma distram asa in sinea mea ca varsta intrebarilor nu e defel cea de 3 ani, sau cel putin la Silvia nu a fost asa. De la 3 ani ea intreaba intr-una, si cred ca mai avem drum lung de intrebari :). Desigur e o placere.
   Am sa-i spun Silviei ca mai e cineva care håller med. 🙂 Noi oscilam si nu ne puteam hotari. Cum ea e a treia participanta la concediu, votul ei a fost hotarator.

 2. Da, asta pentru ca este un copil istet, care face conexiuni, ii place sa descopere si sa investigheze lumea din jurul ei. Si astfel va deveni un adult cu o inteligenta sclipitoare, care va reusi sa ia decizii indraznete si de bun augur, trecute prin filtrul gandirii proprii nu prin cel al spiritului de turma.

 3. Multumesc, tu vezi mult mai analitic decat mine. 🙂 Imi place, stii sa vezi cumva in spatele omului. Consider ca un cadru didactic care face asta, e extraordinar. Mai ales aici in Suedia unde elevul e vazut in particular si indrumat ca atare. Te imbratisez, mult mult succes!

 4. Bravo Silvia!!!!O alegere perfecta pentru concediu,cu siguranta veti savura vacanta scandinava si voi si ea din moment ce a ales…va pup

 5. Oh, ce dragut cu umblatul noaptea pe strazi :). Cu siguranta in Ro e mai periculos. Abia astept si eu acum sa scrii de vacanta :D.

  • In iunie-iulie va fi vacanta, va fi Romania intai si apoi pana la Capul Nord. Cel putin asa dorim. 🙂
   Da, eu i-am mai spus ca depinde unde in Ro si depinde unde in Suedia…ca daca e sa compar Visby cu Bucurestiul clar e mai periculos in Ro….dar daca e sa compar Zalaul cu Stockholm, aici nu mai stiu :). Poate fi Stockholmul, dar cum nu am experienta acolo, e posibil ca nu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: