3 comentarii

Cu gandul la Norvegia

De data asta cu gandul la o Norvegie suferinda, insangerata si muta in fata masacrului care le-a schimbat viata.

Suedia transmite in direct in acest moment conferinta de presa a primului ministru norvegian si va transmite in direct toata ziua din Oslo evenimentele ce au loc pentru comemorarea persoanelor decedate acum un an. Lumea poate lasa mesaje pe twitter iar presa a publicat cateva din mesaje:

„Daca un om a putut arata atata ura, ganditi-va cata dragoste putem noi arata impreuna!”

„A trecut un an de la Utøya si eu sunt in continuare cutremurat. Simt exact ca si cum ar fi fost ieri, iar si iar…”

Sa nu-i uitam. Sa nu uitam ce poate face ura. Toata compasiunea pentru tinerii care nu mai sunt printre noi.

Reclame

3 comments on “Cu gandul la Norvegia

 1. Atata violenta, ura gratuita or nebunie rascolita in momente de copycat te infioara si te face sa te intrebi ce se intampla cu lumea asta?? La un an de la intamplatea de la voi , pe 20 july un masacru asemanator , intr-o sala de cinema- ne trece in stupoare . si ne intrebam impietriti -de ce???
  rip all !

 2. Da, prea multa ura, prea multa violenta! Zeci de suflete disparute in cateva minute din cauza convingerilor unei persoane ce-si asuma rol de atotputernic in relatia cu cei din jurul lui! Infricosator, cutremurator si … intr-un final… fara cuvinte! Si mai tragic e ca se intampla parca din ce in ce mai des, in ultima vreme, peste tot in lume! 😦

 3. scandinavia, în general, pare o altă lume decât lumea obișnuită. ai fi crezut că acel colț de rai va rămâne neatins, tocmai pentru că e atât de departe de freamătul vieții agitate europene. și cum cei de pe alte continente nu se ocupau de acele locuri, parcă pentru a arăta că pe nicăieri nu ești în siguranță, chiar dacă te crezi la adăpost, a trebuit să intervină unul dintre ai casei, ca să demonstreze clar… n-ai cum să fii sigur pe ziua de mâine, nici chiar acolo unde te crezi la seif.
  cumnata mea care de regulă își împarte lucrul cu firma între Suedia și Norvegia imediat ne-a scris mesaj că ea e în regulă, să stăm liniștiți. sincer, n-am putut sta liniștită. chiar dacă nu-i știam pe oamenii aceia, am făcut singurul lucru pe care îl poți face în asemenea momente, când nu poți să-i strângi în brațe pe cei îndurerați, când nu poți să le dai o mână de ajutor… m-am rugat pentru cei rămași în urmă, m-am rugat pentru cei răniți… uneori, ești obsedat de niște imagini de film, din filmele de groază; cum va fi viața acestor oameni, după ce vor trece evenimentele care acum îi împietresc?
  după asemenea aberații, oamenii pot face un singur lucru… să ceară ajutor de la Dumnezeu sau să-L urască pentru ceea ce se întâmplă…
  spre binele nostru, sper ca în crizele mari nu-L pierdem și pe El, Singurul Care ne poate fi mângâietor.
  poate că cel mai bine se potrivește aici o dedicație muzicală care are autori norvegieni.

  mie mi se pare superbă, cuprinzătoare și ca vers și ca sunete ce alintă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: