4 comentarii

leapsa…

…de la vienela:

1. Crezi în supranatural ? Ce fel de supranatural ? Fantome, bântuiri, poltergeist, posesii demonice, blesteme, ocult, vrăjitorie, clarvăzători, medium-uri, psychics, miracole, minuni ?

Nu, nu cred in nimic supranatural. Cred in oameni, atat.

2. Crezi că omul când se naşte este ca o pânză de pictat, goală, pe care totul se imprimă mai târziu, inclusiv good and evil, sau că suntem născuţi cu predispoziţie sau predestinaţi spre cele două ? Pe scurt, ne naştem cu natura fiecăruia sau o cultivăm, dobândim ?

Cred ca o parte vine cu genele, restul se modeleaza, aseaza, ca niste bucati de puzzle la locul lor, in timpul vietii.

3. Dacă ai avea ocazia doar o singură dată şi pentru scurt timp, să călătoreşti în timp doar ca observator, ce ai alege, trecutul sau viitorul ?

Viitorul, dar mult peste anii ce mi-s dati sa traiesc, sa spunem 500-1000 de ani. Trecutul il stiu din istorie.

4. Dacă tehnologia şi medicina va avansa în aşa măsură încât media de viaţă umană va fi considerabil mai mare decât în prezent, dublu sau chiar mai mult, să spunem, ce opinie ai despre acest lucru şi anume să trăieşti într-o asemenea eră ?

Depinde. Daca batranetea ar veni la fel, in jur de 70 de ani si apoi s-ar aduna boli, dementa, singuratate…nu mi-as dori asa ceva. Daca insa s-ar plelungi si perioada in care omul e in putere, in aceeasi masura, mi-ar placea. As avea timp sa descopar lumea, asa cum imi doresc.

5. Dacă ai avea de ales între un an de continuă zi sau un an de continuă noapte, ce ai alege ?

Mi-e greu sa aleg, dar din experienta anilor traiti aici in nord, unde verile zilele sunt lungi si iernile aproape ca nu se lumineaza, spun ca ziua pot dormi, in schimb noaptea e cumplit sa lucrezi :). Mie mi-e somn tot timpul in perioada aceea.

6. Ce crezi despre Spaţiu, aka Univers, aka Cosmos ? Ştim că este plin de galaxii, sisteme solare, stele, planete, nebule, etc dar crezi că în afară de astea mai e ceva ce noi nu ştim ? Viaţă spre exemplu, în orice formă. Sau crezi că suntem singurii ?

Sunt sigura ca mai exista viata, undeva, sub orice forma, in cosmos.

7. Dacă ai avea ocazia să trăieşti o zi (24 de ore) literalmente în persoana altcuiva, pe cine ai alege : un gay sau lesbi, o persoană de altă rasă, culoare, etnie, o persoană de altă religie, de sex opus, o persoană mai tânără sau mai în vârstă ?

O persoana de alta religie. Adica de o religie pe care n-o cunosc foarte bine pentru ca nu sunt religioasa, dar cunosc crestinismul.

8. Dacă ţi-ar fi oferită o putere supranaturală (de natură fizică sau mentală) ce ai alege şi de ce ?

Sa ma teleportez. E cumplit sa traiesti periodic departe de cei dragi, pentru ca depinzi de mijloacele de transport. Cu teleportarea, as veni in fiecare zi acasa, la ai mei…

9. De ce ţi-e teamă mai mult, de ceea ce nu cunoşti şi nu înţelegi, de ceea ce cunoşti, dar nu înţelegi, de ceea ce cunoşti şi înţelegi, dar nu poţi controla sau schimba ?

De ceea ce cunosc si inteleg dar nu pot controla sau schimba: dezastrele naturii, bolile, moartea.

10. Dacă te-ai afla vreodată într-un scenariu gen Matrix, numai că real, şi ţi s-ar oferi pastila albastră despre care ţi se spune că odată ce o iei vei afla lucruri pe care nu ţi le puteai imagina vreodată, lucruri despre absoolut orice în univers, dar că odată aleasă acea cale, indiferent de consecinţe, nu mai există drum de întors înapoi, sau ţi s-ar oferi pastila roşie prin care vei fi transformat într-o persoană care va avea o viaţa foarte bună, lungă, îmbelşugată, fericită, dar nu vei şti niciodată nimic şi vei trăi doar cu curiozitatea şi întrebările existenţiale, universale, ce ai alege ?

Cred ca cea rosie, in ideea sa faca la fel si cei dragi.

Leapsa merge la cine citeste, ii place si vrea sa raspunda la intrebari. Luati, cu incredere :).

4 comments on “leapsa…

  1. Multumesc pentru preluare.
    Raspunsurile tale sunt foarte personale. Ti-ai pus o parte din suflet pe tava. Stiu cum este sa fii departe de cei dragi, sa nu ii poti vedea, sa nu le poti fi alaturi cand au nevoie de mangaierea ta.
    Cred ca intrebarea 4 presupunea prelungirea vietii cu aceleasi momente ca si acum. O parte copilarie, o parte tinerete… Toate impartite in acelasi fel ca si acum, pe etape, in asa fel incat sa fim destul de mult timp copii, tineri si batrani. 😉

  2. Am preluat si eu leapsa ta.
    Daca vrei sa vezi ce am raspuns, poti vedea aici http://ovorbaoparere.blogspot.de/
    e celalat blog al meu (pe langa Micul print).Nu am mai scris pe el de ani de zile.L-am redeschis cu leapsa ta:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: