Lasă un comentariu

scrisoarea lunara

In fiecare luna primim pe site-ul scolii, in care ne logam personal sa aflam noutati, unde citim orarul si vedem evaluarile Silviei, precum si multe alte informatii, scrisoare de la profesoara in care ne anunta ce au facut luna ce a trecut. Iata scrisoarea lunii martie. A fost scrisa inainte de vacanta de Paste ce a fost acum doua saptamani.

Hej tuturor parintilor!
Am terminat cu perioada preistorica si am trecut la religie. (nota mea: copiii in clasele mici au o materie care se numeste Stiinte sociale in care imbina istoria, geografia, stiintele sociale si religia. Le fac pe rand, cam cate un semestru fiecare) Comparam Crestinismul, Islamul si Iudaismul intre ele. Ne uitam la filme si discutam asemanari si diferente intre religii. 
La suedeza invatam acum limbile nordice: daneza, norvegiana, finlandeza si islandeza. Copiii invata cate 10 cuvinte din fiecare limba, asculta povesti, expresii simple si ne uitam la filme. Copiii au exersat de asemenea sa puna accent pe introducere, cuprins si incheiere cand scriu un text. Toti copiii citesc cu copiii din clasa pregatitoare si isi iau rolul foarte in serios. (o paranteza noua, ca sa intelegeti: copiii din clasele mai mari sunt „parinti” la copii din clasele mai mici, de obicei clasa pregatitoare. Fiecare copil are un copil din clasa corespondenta si stau asa doi cate doi, au activitati de citit in primul rand. Copilul mare citeste copilului mic. Au trecut si ei ca si elevi in clasa pregatitoare prin asta.) 
La matematica am repetat impartirea, fractii, algoritmul adunarii si scaderii cu tinere in minte. Au calculat arii si perimetre. La impartire lucram cu sute. De asemenea lucram cu figuri geometrice unidimensionale si tridimensionale si invatam sa le definim/denumim. Printre altele lucram cu diagrame si rezolvari de probleme. 
Muzicalul din acest an se numeste „Elanii demonstreaza” si va avea loc luni 20 mai, ora 18.30 in sala de mese. La muzica lucram cu compozitorii clasici Mozart, Bizet, Grieg, Debussy si Haydn si ascultam lucrarile lor. 
La desen ne lasam inspirati de artisti consacrati ca si Monet si Hilma af Klint. 
Asa cum stiti, probele nationale ne iau destul de mult din timpul scolii. Dupa vacanta de Paste ne asteapta probele la matematica. Cand vor fi gata corectate veti fi invitati la sedinta particulara, dupa mijloc de mai. Copiii isi dau toata silinta sa faca cat de bine pot ei. 
Miercuri 17 aprilie e timpul pentru ziua jocului la scoala (o zi in care nu fac lectii, e doar joaca). 
Sarbatori Fericite de Paste!
Va ureaza…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: