27 comentarii

astept…

Da, mi-am propus ca blogul acesta sa aiba toate partile bune si „ne”bune ale vietii. Caci asa e ea, viata…cand ne da bune…iar cand relele se pornesc atunci vin navala.

Va scriam acum cateva saptamani ca am avut probleme cu stomacul, nu stiu daca e stomacul sau e altceva. Cert e ca sunt pe lista de asteptare la ecografie, caci aici nu e ca in Ro ca te duci la un cabinet particular si platesti, faci ecografia in 5 minute. Aici totul e la spital, alti bolnavi mai gravi decat tine care asteapta si ei. Tu mai mult, ca esti relativ bine. Adica eu. Daca mananc putin si la regim. Ma descurc, doar nu sunt de ieri. Si astept.

Intre timp, ca sa nu ma plictisesc, am implinit 40 de ani. Si ca toate femeile din Suedia cu drept la asistenta medicala, trecute de 40 de ani, am fost chemata la mamografie, care se va face din an jumate in an jumate pana la 59 de ani si apoi din doi in doi ani pana la 74 de ani. Am fost, am facut, am primit raspuns ca trebuie sa merg iar, sa repet. Nu m-am putut duce la programare, care a fost vinerea trecuta…mi-a fost rau iar de la stomac. Am reprogramat pe azi. M-am dus, am refacut mamografia, la sanul drept. A venit medicul si mi-a spus ca e nevoie de ecografie. Am facut. Mi-a aratat nodulul, 1 cm. Mi-a zis ca e nevoie de biopsie, de prelevare de celule din nodul adica, sa fim siguri de ce natura e. Nu, nu e cazul sa ma stresez (zice el) ca sunt multe femei care trec prin asta si la multe se dovedeste a nu fi nimic. Da, sanse 50-50, nu? Ca e prima mamografie si nu are cu ce compara, ca nu poate lasa nodulul asa neverificat…Ok, facem biopsia. Patru intepaturi, simt si acum durerea cum a invartit acul si a impuns nodulul. Am vazut totul pe ecran si mi-a fost mai usor, nu m-am gandit ca mie imi face asa, a trecut repede. Acum astept, cam o saptamana…cum se intercaleaza un we lung(de joi-liber pana luni inclusiv-liber), probabil mai mult.

Pana atunci am un examen greu, mai am de studiat. Maine si joi, joi am si un drum de 6 ore de facut…
Pana atunci incep sa muncesc. De martea ce vine.
Ce va fi mai incolo, nu stiu.
Astept…

27 comments on “astept…

  1. Salmi,
    Te vreau puternică!
    Crezi în tine ! O) să fie bine!!
    Încearcă totuși să muncești ritmic, nu te aglomera, sănătatea este foarte importantă.
    Tu ai un psihic frumos, armonios!
    Din tot sufletul. îți doresc să-ți fie bine, să treci peste toate!
    Cu mult drag, Gina

  2. Tin pumnii tare-tare sa fie totul ok si cu nodulul si cu stomacul!
    Invata, stai cu fetele, nu-ti face ganduri negre!
    Multa sanatate ! Si bafta la examene!

  3. Imi pare rau sa aud, dar eu zic sa nu te gindesti la asta, invata pentru examen (bafta si iti tin pumnii) si bucura-te de weekendul lung.
    Eu am asa o presimtire ca nu e nimic grav.
    Pentru un ecograf, MRI sau cat scan si aici se asteapta mult. Sanatate multa si nu te mai gindi.

  4. Multa sanatate, Salmi ! Sa fie toate bune si la multi ani !! :-*

  5. Va multumesc pentru suport, conteaza enorm in momente din astea.

    Eu sunt pozitiva de felul meu, dar parca prea s-au adunat…o fi si stresul, o fi aglomerarea de care zici Gina(dar de care nu am cum sa scap, asta e scoala, apoi trebuie sa si muncesc ca sa am bani de scoala, am si casa, familie, copii…)…cine mai stie. Dar gandesc pozitiv, asta e clar!

  6. Ooooof!!! Chiar vroiam sa-ti scriu, ca aveam ceva vesti bune si vroiam sa le impart cu tine 🙂 Dar cum sunt in febra examenului de maine, mi-a trecut impulsul de a-ti impartasi vestea la cald. Si acum intru si citesc. Ce sa zic, iti tin pumnii si trebuie sa fie bine!!! O sa-ti scriu mai multe in privat, maine dupa examen. Esti puternica si sunt sigura ca va fi bine! Multi pupici si tin pumnii stransi!!!!!

  7. Salmi, fii pozitiva. O sa vezi ca e totul ok la san. Cu stomacul am si eu probleme, am gastrita si se manifesta tare ciudat, daca is stresata am niste dureri de nici nu pot sta in picioare, asa ca incearca sa te relaxezi, pot avea legatura.
    Te imbratisez!

  8. Miha, cumva e normal sa existe niste probleme de sanatate, esti destul de obosita, au fost multe in viata ta in ultima vreme.
    Sunt convinsa ca nu e nimic grav, nici cu stomacul si nici cu nodulul, toate vor fi rezolvabile, fii pozitiva si ai grija de tine!
    Imbratisari, ganduri bune, cu drag, si multa multa sanatate!!!

  9. Miha sper din tot sufletul sa primesti doar vesti bune de acum incolo. Nici nu stiu ce sa scriu … scriu, sterg si scriu din nou. Fii pozitiva si tare asa cum te stiu, noi suntem aici sa te sustinem moral asa ca ai dreptul sa te plingi si sa fii speriata si tot. Sunt aici ca sa te tin de mina.
    Si big sis a mea a trecut prin aceasi experienta si s-a dovedit a fi doar un simplu nodul care e tinut sub o constanta observatie.
    Milioane de hugs si sa dea Dumnezeu sa treci cu bine peste toate.
    Sa mai scrii !
    Kram,
    Vio

  10. Sunt cu toata inima alaturi de tine! Am increderea ca e doar un examen de verificare a sanatatii si nimic mai mult! important este sa vezi parte buna a acestuia; e mai bine sa stii ca esti ok, decat sa nu stii… Suna sec si rece, dar … cred ca toate – si bune si mai putin bune fac parte din viata!
    Astept vestile bune!! Pana atunci, multe bucurii alaturi de fetitele tale! Imbratisari cu drag!

  11. Mihaela, va fi bine. Probabil ca stomacul e legat de stres si oboseala, you really pushed yourself. Tin pumnii cu nodului, dar si ala va fi bine. Si eu am trecut exact prin asta acum vreo 5 ani, tot 1 cm, exact mamo, ultrasound, biopsie, cel mai stresant a fost sa astept 6 luni ca am prins perioada SARS si nu se faceau programari din afara spitalului. Ei cam vad la echo, contur, cum se simte, etc, dar nu se pronunta decat dupa biopsie. Fibroadenoamele sunt foarte comune, dar trebuiesc investigate. Fii pozitiva, totul va fi bine. Hugs!

  12. Miha, nu te descuraja, o sa fie totul bine. Stiu ca cea mai grea e asteptarea, incertitudinea, dar gandeste pozitiv. Ai acumulat mult stres si multa oboseala, poate cand vii in Ro o sa incerci sa te si odihnesti (desi stiu ca e obositor si cu alergarea pe la toate rudele si prietenii). Te pup si te asteptam cu vesti bune!

  13. Mihaela, sunt cu gandul alaturi de tine, va fi bine! Imbratisari!

  14. Te rog mult, mult de tot, fii pozitiva!
    Gindeste-te mereu ca va fi bine, nu lasa indoiala si temerile sa-ti acapareze gindurile. Gindirea pozitiva face minuni!
    Te imbratisez!

  15. Sunt plecata dupa cum stii dar nu ratez niciun post!!! Sunt cu gandul la tine si sa stii ca o sa ma gandesc la tine sa nu fie nimic grav! Maine dimineata pornesc si ma gandeam daca sa/ti iau o carte despre care toti spun ca e BUNA si ti/as lua de aici. The secret! O ai? Sa o aduc? Nu te lasa napadita de ganduri sumbre!!!! te pup

  16. O sa fie bine si iti tinem pumnii stransi

  17. Eu am avut cazuri in familie, nodulii acestia apar la un moment dat hormonal, cam la toata lumea, trec de la sine sau cu tratament.
    Sunt convinsa ca nu trebuie sa te gandesti la lucruri rele, nu este nimic grav.
    Multa bafta si incearca sa le iei asa usor pe rand. Te admir mult pentru puterea ta de a iti cladi o alta viata profesionala.
    Si ia si partea pozitiva intr-un fel e bine ca esti aglomerata, nu ai timp sa te gandesti la rele, trece repede timpul si vei vedea ca totul este ok.
    Te imbratisez!

  18. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, imi cer scuze ca nu pot raspunde pe rand fiecaruia. Sunt prinsa cu diverse, cu examenul…dar voi reveni saptamana viitoare cand stresul se va mai diminua. Cu mult drag, imi prind tare bine incurajarile tuturor si ma bucur ca am atatia prieteni care imi sunt alaturi.

  19. Offf, numai vesti proaste citesc de la toata lumea, am zis eu ca asta e un an nefericit.Insa tie vreau sa-ti spun sa fi curajoasa si mai ales sa ai optimism.Cu siguranta nodulul va fi benign, au multe femei asa ceva, nu-ti pierde speranta de bine.Cu stomacul…nu ai o criza de fiere cumva facuta tot pe stres? ( zic si eu )
    Spor la invatat si te rog sa iti pastrezi calmul!

  20. Salmi, o sa fie bine. Trebuie sa fii multumita ca problemuta a fost descoperita din timp. Daca erai in RO si nu mergeai tu singura la acest control, riscai ceva mai grav mai tarziu. Stii ca in RO nici acum nu se fac astfel de contraole…
    Si la mine au depistat o problema la un control regulat si a trebuit sa merg mai departe cu investigatia. Inca astept rezultatul, sper ca pana plec in concediu sa il am.
    Am fost stresata si suparata cand am vazut primul rezultat, nu ma asteptam pt ca nu aveam nici un simptom. Insa asa sunt unele boli… Dar sunt multumita totusi ca sunt aici unde sistemul de sanatate e mai bine pus la punct. Chiar daca noi nu stim ce si cand sa facem, cu a noastra sanatate, suntem ajutate.
    Succes la scoala si multa sanatate!

  21. O sa fie bine, ai sa vezi! 😉

  22. Multe ganduri bune si de la noi, din Åland! Vi håller tummarna att allt går bra!!!

  23. Am incercat sa-ti trimit un mesaj pe adresa scrisa in „About” (salmi_suedia@yahoo.com) dar se pare ca nu ai scris-o bine… Pe scurt, iti urez sa treci cu bine peste incercarile vietii. Unoeri poate trebuie mai multa rabdare si mai mult efort decit ai vrea tu sa acorzi unor lucruri, dar se poate. Sanatate !

  24. Multumesc mult celor care au comentat si ma incurajeaza in continuare. Sunt optimista si nu ma las coplesita de aceste griji. Sper si eu ca totul va fi bine, la fel ca si voi. Am sa vin cu vesti cat de repede aflu ceva.

    K3loo imi cer scuze, asa e…nu mi-am dat seama de adresa. Am sa schimb si la informatii. E salmi_suedia@yahoo.se . Multumesc de atentionare.

  25. Nu te stresa.Poate de aceea ai problema cu stomacul.Cu nodul o sa vezi ca totul o sa fie bine.Mult curaj.Bafta la examene. Gindeste pozitiv.Altfel nu poate fi dcit bine.Credema.Tinem pumnii pentru tine.

  26. Draga Salmi eu am trecut prin asa ceva de la varsta de 20 de ani. de acum a devenit rutina. nu e nimic dar trebuie tinut sub observatie, verificat… emotii, sperante , ganduri pozitive mai ales, acestea sunt starile prin care trec. Cel mai mult conteaza gandurile pozitive si privirea inainte in viitor. Iti tin pumnii sa fie numai de bine, nici sa nu te gandesti la altceva.

    • Ooof, e greu si la 20 de ani…poate chiar mai greu decat la 40. Da, gandesc pozitiv dar faptul ca exista sanse sa fie si rau, pana nu aflu rezultatul biopsiei tot nu imi da pace. Incerc sa imi ocup timpul cu multe, sa rad si sa stau cu ai mei cat de mult. Le iau pe toate asa cum vin…Multumesc de suport!

Lasă un comentariu